GYIK

Mi tegyek, ha megtetszik egy ajánlat a holnapjukról?

Amennyiben elnyeri tetszését egyik ajánlatunk, Önnek nincs más dolga, csak az ajánlatnál lévő vásárlás gombra kattintani. Ezzel még nem vásárolja meg a tartós bérleti szolgáltatást, de ezt követően a jobb oldali ajánlatkérő felületen megadhatja a főbb elérhetőségeit, és kollégáink hamarosan tájékoztatják Önt a kiválasztott ajánlattal valamint a szerződéskötés általános folyamatával kapcsolatban.

Tulajdonképpen, ki lesz a szerződő, ha egy konkrét ajánlat érdekel a weboldalukról?

Lízingcégtől függően általában legalább 3 különböző módon lehet finanszírozási szerződést kötni:

 • közvetítőn keresztül (ez a legjellemzőbb)
 • bankfiókon keresztül
 • direktben a lízingcéggel

A LízingMarket egy alkusz cég, így a szerződő egy finanszírozó vagy autópark kezelő partnerünk lesz. Hogy melyik ajánlatunk, melyik hazai szolgáltatóhoz tartozik, csak a LízingMarket tanácsadó szolgáltatásakor tudunk részletes felvilágosítással szolgálni Ügyfelünknek. Független tanácsadóként cégünk több hazai finanszírozó és vezető lízingcég bérleti ajánlatai között válogathat.

Lízingarket-el kötök-e szerződést tartós bérletre?

Nem. A LízingMarket egy alkusz cég, így a szerződő egy finanszírozó vagy autópark kezelő partnerünk lesz.

Drágább lesz nekem így a szerződés, vagy jobb, ha közvetlenül kötök szerződést egy parkkezelő céggel?

Cégünk nagy darabszámban közvetít ki kis méretű flottákra vonatkozó tartós bérleti ajánlatokat, így ezzel a megoldással lényegében egy mennyiségi kedvezményhez jutnak a kis és középvállalkozások is. Ugyanakkor, mivel több szolgáltató számunkra kidolgozott ajánlatait gyűjtjük össze, a szolgáltatók versenyhelyzete, valamint a kedvezményes ajánlatok egyidejűleg kiemelkedő árelőnyt biztosít Önnek.

Megéri e nekem harmadik félen keresztül operatív- lízing szerződést kötni?

Természetesen szakmai tanácsadó tevékenységünk nem ingyenes, cégünk forgalmi jutalékot kap a finanszírozóktól, ám ennek mértéke elenyésző a kedvezményes árszint nyújtotta előnyökhöz képest. Cégünk nagy darabszámban közvetít ki kis méretű flottákra vonatkozó tartós bérleti ajánlatokat, így ezzel a megoldással lényegében Önök egy mennyiségi kedvezményhez jutnak. A Lízingmarket által összegyűjtött kedvezményes ajánlatok árszintjét a hazai kis és középvállalkozások a legtöbb esetben önállóan nem tudnák érvényesíteni a finanszírozóknál. Természetesen önállóan is szerződést köthet az egyes finanszírozókkal ezt semmi nem zárja ki, járjon utána. Azonban biztos lehet benne, hogy cégünk segítségével értékes időt, és pénzt takaríthat meg.

A tervezett autó átvétele előtt, mennyi idővel előre célszerű megkötni a lízingszerződést?

A legtöbb esetben hazai vállalkozásoknál, a döntéselőkészítés okozza a legnagyobb késedelmet.

A döntést követően a szerződés előkészítése, pontosítása majd az ügyfélminősítés miatt a tényleges szerződés megkötése általában 5-14 nap. Mivel a finanszírozás sok adminisztrációval jár, ezt érdemes figyelembe venniük. Fontos, hogy csak a szerződést követően kerül sor az új gépkocsi(k) megrendelésére. A gépkocsik megérkezése, így attól függően, hogy készleten lévő modellre szerződnek e vagy gyártásból rendelnek –e autót, még további 2-90 nap. Gyártásból rendelt autók esetén elmondható, hogy általánosan a megrendeléstől számított 90-120 napra vállalják a szállítást. Természetesen kollégáink, már ajánlatkéréskor pontosabb információt nyújtanak Önnek az ajánlott, vagy kiválasztott típus, és a szerződés főbb adatainak ismeretében.

Mi a teendőm a szerződéskötéshez?

Az ügyfél kiválasztja a gépjárművet, és többnyire a gépjármű forgalmazója, mint közvetítő adja a finanszírozási ajánlatot. A közvetítő az ügyfél által elfogadott ajánlatot és a finanszírozási kérelmet eljuttatja a kiválasztott lízingcéghez (pl: rögzíti a kiválasztott lízingcég informatikai rendszerébe, szkenneli a szükséges okmányokat). A hitelbírálat az adott lízingcégnél érvényes hitelbírálati szabályozás alapján történik, a bírálat végén a lízingcég munkatársa vagy visszaküldi hiánypótlásra vagy elutasítja, vagy elfogadja a finanszírozási kérelmet. Az elfogadott finanszírozási kérelmek esetében a finanszírozó cég postázza, vagy a közvetítő nyomtatja a kölcsönszerződéseket, aláíratja az ügyféllel (elvégzi az ügyfél azonosítást), majd a közvetítőkre vonatkozó törvény, és az adott lízingcégnél érvényes szabályozás alapján a közvetítő aláírja a szerződést a lízingcég helyett vagy elküldi a szerződés összes példányát, melynek egy példányát a lízingcég aláírva elpostázza az ügyfélnek.

Ha a finanszírozási szerződés bankfiókon keresztül, vagy direktben a lízingcéggel jön létre, a fenti folyamatban a közvetítő által végzett feladatokat a bank, vagy lízingcég alkalmazottja végzi el. JÓ HÍR: A LízingMarket partnereinél általában a direkt szerződéskötés a jellemző, ezzel további időt takaríthat meg.

Meddig tart egy átlagos szerződéskötés?

A döntést követően a szerződés előkészítése, pontosítása majd az ügyfélminősítés miatt a tényleges szerződés megkötése általában 5-14 nap. Mivel a finanszírozás sok adminisztrációval jár, ezt érdemes figyelembe venniük. Kedvezményes, LízingShop ajánlataink esetén ez az idő általában 1-2 nappal rövidebb. Fontos, hogy csak a szerződést követően kerül sor az új gépkocsi(k) megrendelésére.

Milyen dokumentumok kellenek hozzá?

Finanszírozóként eltérő lehet, azonban általánosan a következő dokumentumokra lesz szükség:

Magánszemélyeknél – egyéni vállalkozóknál

Alap dokumentumok:

 • Személyi igazolvány
 • Lakcímet igazoló hatósági igazolvány
 • Jogosítvány
 • Igénylő lakcímére szóló, 3 hónapnál nem régebbi közüzemi számla
 • Vállalkozói igazolvány (Egyéni vállalkozók esetében)
 • Kiegészítő dokumentumok
 • Munkáltató által kiállított jövedelemigazolás vagy APEH által kiállított jövedelemigazolás vagy a legutolsó 3 havi bankszámlakivonat

Gazdálkodó szervezeteknél

Alap dokumentumok:

 • 90 napnál nem régebbi Cégkivonat
 • Aláírási címpéldány
 • Kiegészítő dokumentumok
 • Mérleg és Eredmény kimutatás
 • Esetleg Köztartozás mentességről igazolás

Kit keressek, ha nem érkezett meg a szerződéstervezet?

Bármilyen kérdés esetén, kérjük forduljon kollégáinkhoz bizalommal a központi telefonszámunkon.