Miért éri meg?

A tartós bérleti szolgáltatás, pénzügyi és operatív előnyei példákkal.

Cégautót általában megvásárol, vagy bérel egy vállalkozás. A két megoldás között számos különbség van, de egy alapos elemzést követően a tartós bérlet mutatkozik előnyösebbnek. 

A tartós bérlet nem kizárólag pénzügyi és elszámolásbeli előnyökkel jár, ezt a kedvelt megoldást ugyanis a lízing szolgáltatás keretében nyújtott hozzáadott értékek teszik egyre vonzóbbá a Kis és középvállalkozások számára is.

Amennyiben a rugalmas szolgáltatások még nem győzték meg, és a főkönyvelő számára szeretné ezt a kényelmes megoldást számszerű példákkal is igazolni, itt megtekintheti valós tartós bérleti példáinkat.

És, hogy miért éri meg?


A válasz igen sokrétű, de íme néhány érv a megtérülés mellett;

Egyedülálló kedvezményekhez jut, elszámolható a teljes bérleti díj és a fenntartási költségek. Felszabadul cége tőkéje, és költséghatékony flotta menedzsmenttel tudja elérni azt, hogy a tartós bérlettel javuljon a cégmérlege is.

 • Kedvezőbb nyereségmutatók,
 • Javuló cégmérleg
 • Egyedülálló kedvezmények
 • Testre szabott szolgáltatáscsomagok
 • Flottamenedzsment korlátozások nélkül
 • Díjmentes keretszerződés a rövid távú cégautó igények kiszolgálására
 • Flottamenedzsment korlátozások nélkül
 • Dedikált kapcsolattartók
 • Korlátlan típusválaszték
 • Teljes körű flottakezelés
 • Szakértői konzultáció
 • Választható finanszírozási opciók
 • Azonnali segítségnyújtás Magyarországon és külföldön

Partnereink, lízingcégként, jelentős flottavásárlóként, komoly kedvezményt tudnak elérni a gépjármű márkakereskedőknél, illetve importőröknél. Ezek a kedvezmények mind a gépkocsi vételárára, mind a szervízdíjakra, mind pedig a kiegészítőkre – például a gumiabroncsokra – vonatkoznak, melyeket a lízingcégek a hosszú távú együttműködés keretében átadnak ügyfeleiknek.

Javuló cégmérleg

A tartós bérlet mérlegen kívüli finanszírozást biztosít, így mivel költségként jelennek meg a bérleti díjak javul a cég mérlege.

Elszámolható bérleti díj

Tartós bérlet esetén a nettó bérleti díj elszámolható költségként.Ez a megoldási mód ráadásul egyenletesen terheli meg a cég cash-flowját.

Elszámolható fenntartási költségek

A fenntartási költségek ugyancsak elszámolhatóak, így például a szervízdíj, a biztosítás, az évszaknak megfelelő karbantartás, ezeket ugyanis a bérleti díj tartalmazza.

Felszabaduló tőke

A vállalatok gazdálkodását segíti, hogy a tartós bérletet választva felszabadul az a tőke, amit a társaságok egyébként cégautók vásárlására fordítottak volna. Az ilyen módon a vásárlás helyett felszabaduló tőkét, pedig jövedelmező tevékenységekbe fektetheti vállalkozása. Hagyományos vásárlás esetén ez a tőkerész a folyamatosan amortizálódó cégautókban állna.

Költséghatékony flotta menedzsment

Nem kell plusz erőforrást szánni a flotta karbantartására, üzemeltetésére sem – a tartós bérleti szolgáltatásához kötődő flottakezelés ezt a terhet is leveszi az Ön válláról. Egyetlen embert sem kell a céges autók karbantartásával, üzemeltetésével kapcsolatos feladatokra állítania. Partnereink a tartós bérleti flottakezelés kapcsán minden részletre kiterjedő szolgáltatást nyújtanak Cégének.

Kedvezőbb nyereségmutatók

Az operatív lízingnek köszönhetően kedvezőbbek az eszközarányos nyereségmutatók, mivel a könyvelésben költségként jelennek meg a bérleti díjak.

Azonnali segítségnyújtás Magyarországon és külföldön

A lízingpartnereink vidéki partnerhálózatuk révén bármikor, bárhol segítséget nyújt az Ön számára, ha a bérautó használata során baleset vagy műszaki probléma lép fel.

A lízingcégek, emelt szintű assistance szolgáltatással egy esetleges probléma esetén külföldön is segítséget nyújtanak, illetve csereautót biztosítanak .

Díjmentes keretszerződés a rövid távú cégautó igények kiszolgálására

A tartós bérleti szolgáltatás mellett egy olyan, díjmentesen köthető keretszerződést is felkínálunk, melynek köszönhetően az operatív autólízing mellett kezelhetők a hirtelen felmerülő, rövidebb távra szóló cégautó igények is.

Flottamenedzsment korlátozások nélkül

Nincs korlátozás a flotta méretére vonatkozóan, így a flottakezelés tetszőleges méretű lehet.

Dedikált kapcsolattartók

Gépkocsi-kölcsönző szolgáltatásunk révén rendelkezünk azzal az infrastruktúrával és szakembergárdával, amely lehetővé teszi, hogy ugyanolyan magas színvonalon és hozzáértéssel szolgáljuk ki minden hosszú távú bérlőnket, függetlenül attól, hogy egyetlen autóról, vagy multinacionális vállalat többszáz darabos gépjárműparkjáról van szó.

Korlátlan típusválaszték

A tartós bérleti szolgáltatásunk rugalmasságát mutatja, hogy az autólízing körébe bevonandó konkrét bérautó típusok kiválasztásának szinte csak a képzelet szabhat határt. Az előre elkészített részletes ajánlataink ugyanakkor a hazai KKV igényekhez igazodva készültek el.

Testre szabott szolgáltatáscsomagok

A szolgáltatás keretében három lehetséges szolgáltatáscsomagot biztosítunk. Ezek az Ön igényeinek függvényében választhatók és a hosszú távú bérleti szerződés előkészítése során testre szabhatók, így a flottakezelés olyan elemeket tartalmaz, melyre az Ön vállalatának szüksége van.

Teljes körű flottakezelés

Tartós bérleti szolgáltatásunkba igény szerint tetszőleges kiegészítő elemeket építhetünk be, így például szerviz-csereautó biztosítását, a hozom-viszem szolgáltatást, rendszeres külső és belső tisztítást, vagy akár GPS nyomkövetést.

Szakértői konzultáció

A lízingcégek nagy tapasztalattal rendelkező tanácsadói, és kollégáink segítik megtervezni a flottát, az optimális gépjármű darabszámot, a flottamenedzsment körébe bevonandó autók minden részletre kiterjedő paramétereit. Díjmentes konzultációs szolgáltatásunk keretében kollégáink segítenek a vállalat cégautó politikájának kidolgozásában is.

 

Ne feledje, hogy a hazai és az uniós jog harmonizációjának köszönhetően az  Áfa díja a céges használat mértékével arányosan levonhatóvá vált, így akár 21 %-kal kedvezőbben bérelhet a 2012-es évtől.