Mire figyeljünk a tartós bérletnél?

6 tanács, hogy MIRE FIGYELJÜNK a hatékony AUTÓLÍZINGNÉL

A pénzügyi válság kitörése előtt kis indulódíjjal, sőt, akár kezdő részlet nélkül, alacsony törlesztőrészlettel lehetett autót venni. Ezért sokan hosszabb futamidőre, nagyobb, jobban felszerelt autót vásároltak, mint eredetileg szándékoztak. Ezek a gépkocsik most viszont sok esetben jóval kevesebbet érnek, mint amennyi a tartozás rajtuk. Ezért ha autót vásárolunk, és finanszírozást (akár hitelt, akár lízinget) veszünk hozzá igénybe, célszerű a következőkre figyelnünk:

  1. Ne legyen hiszékeny. Nincs ingyen hitel. Ha 0% a THM akkor a hitelezés költsége (azaz a kamat) az autó vagy a szolgáltatás árába épül be.

  2. A deviza alapú finanszírozásnak alacsonyabb a kamata, ezáltal a havi törlesztő részlete is, de mindig nagyobb a kockázata. Ha változik a forint árfolyama az adott devizához képest, akkor megnő a törlesztőrészlet. Ezért ha deviza alapú hitel, vagy lízingszerződést kötünk, úgy válasszunk autót, önrészt és futamidőt, hogy legalább 20% tartalékunk legyen még egy esetleges havi törlesztőrészlet változásra felkészülve.

  3. A havi törlesztés nem csak deviza finanszírozás esetében változhat, általában a forint alapú hitel és lízingszerződések is változókamatozásúak. A szerződés tartalmazza a kamatváltoztatás lehetséges okait. Még forint alapú tartós bérleti szerződésben is szerepelhet változás az inflációkövetéssel összhangban.

  4. Az autó havi költségeinek csak egy része a lízingdíj, emellett a kötelező és casco biztosítás, a benzin, a szervíz és gumicsere költségei legalább még egyszer ennyi pénzbe kerülnek havonta. Az operatív lízing ajánlatnál lényegesen jobban előrekalkulálható a költség.

  5. Ha nem kötünk casco-t az autóra, és ellopják, vagy a mi hibánkból totálkáros lesz, hiába nincs autónk, a hátralévő teljes tartozást akkor is ki kell fizetnünk.

  6. Vizsgáljon meg több ajánlatot. Mivel a tartós bérleti ajánlatnál, több finanszírozási és szolgáltató csomag közül választhat, így érdemes megvizsgálni, hogy miben térnek el az ajánlatok. Amennyiben nagyvállalati nevében kér ajánlatot, választhatnánk más finanszírozót, is mint akit a kereskedő ajánl. A LízingMarketen keresztül egyidőben több ajánlatot ér el, ráadásul a tanácsadásunk ingyenes. Tapasztalat kollégáink az Ön igényei alapján a leghatékonyabb tartós bérleti ajánlatot választják ki Önnek.

Flottakedvezmének