Hírek

Fiat 500 Abarth változatban

2014.03.5 16:27

"Közel 200 lóerős, de úgy néz ki, mintha nem is benzin, hanem atom hajtaná. Hamarosan a szalonokban lesz. A legcukibb kisautó is ordas fenevaddá válik, ha kezelésbe veszi egy versenyzésben jártas tuningcég. A Fiat tulajdonában lévő Abarth pont ilyen, ráadásul több évtizedes tapasztalatuk van az olasz kisautók vadításában. A Genfi Autószalonra készített 500-as azonban minden eddigi próbálkozásukon túltesz, ugyanis egy utcai használatra is alkalmas versenyautót épített. A motorháztető alatt egy 1,4 literes turbómotort találni, amelynek teljesítményét 190 lóerőre húzták fel. Hogy ez az erő a lehető legnagyobb élményt adja, minden felesleges dolgot kipakoltak az autóból, beleértve a két hátsó ülést is, helyükre titánból készült bukócső került. A súlycsökkentés jegyében váltak meg az ajtók üvegeitől is és a versenysportban is használt plexit alkalmazták egy kis elhúzható ablakkal. A gyár szerint mindössze 5,9 másodperc kell a 100 km/órás tempó eléréséhez, ami azt jelenti, hogy egy jóval erősebb Golf GTI-t is megesz reggelire, de valószínűleg a kanyarokban sem okoz majd csalódást, az önzáró difijével és állítható keménységű futóművével."
Tovább »

Kiszivárogtak az első hivatalos S Coupe képek

2014.02.10 10:53

A Mercedes-Benz S Coupe képei magáért beszélnek. Örömmel tapasztaltuk, hogy az eredeti koncepció szinte alig változott.   A marketing osztály által kiszivárogtatott képein az S osztály már szériérett modelljét láthatjuk.   A koncepciót a 4.6 literes V8 biturbó erőforrás hajtotta ami 45 Le teljesítménnyel bírt, de az új gyártásba kerülő modellről egyelőre semmilyen részletes teljesítmény adatot ne közölt a gyár. A képekhez nem sok kommentárt szeretnénk fűzni, de annyit mondhatunk, alig várjuk az első tesztvezetést.   Addig is ígérjük, minden további információt megosztunk a csillagos márka új zászlóshajójával kapcsoaltban.
Tovább »

Koenigsegg One:1

2014.02.9 16:23

Egy ideje már elég sok talágatás és pletyka övezte a Koenigsegg márka legújabb jövevényét.  Mivel a múlt hétig minden jel arra mutatott, hogy a One:1 elnevezésre hallgató újdonság csak egyedüli gyártmányként kerül gyártásba, örömmel értesültünk róla, hogy már bizonyos, hogy min 5 autó legyártásra kerül 2015-ig. Christian von Koenigsegg, a Cars UK -számára adott riportban megerősítette, hogy bár pontos dátumot nem tűztek ki a debütáláshoz, mivel a gyártás még kezdeti fázisban van az első 5példány már bizonyosan elkészül. A várakozások szerint a csúcstechnikát képviselő márka legújabb tipusa 2015-ig kerül átadásra, és hozzávetőlegesn 2 millió USD árcédulával büszkélkedhet. Teljesítménye az e heti hivatalos specifikáció szerint 1340 LE lesz. A menetkész tömeg, egy általános felszereltségű One:1 esetében egy teli üzemanyagtartállyal, teljesen feltöltött folyadékszintekkel, és egy 75 Kg-os sofőrrel együtt 1340 Kg-ot tesz ki. Ahhoz, hogy az extrém autó sikeresen az úton is maradjon a Koenigsegg a futómű és az aerodinamika kialakításában is új célokat tűzött ki maga elé. A futóműben, és az aerodinamika javításában is aktív alkatrészek alkalmazásával együtt érik el a teljesítmény fokozását. Von Koenigsegg megerősítette, hogy  legalább 600 Kg -os leszorítóerőt generáló aerodinamikai csomagot készítettek az új autóhoz. Úgy hisszük, a Koenigsegg mérnökei megcélozták azt, hogy új rekord sülessen a 0-400 Km/h -ra gyorsulási adatokban. Az álló helyzetből 400-ra gyorsulás esetén 20 másodperc alatti időt szeretnének kiszorítani a sportautóból.. A gyártó megszállotságát ismerve, valószínű szinte minden más szuperautóra vonatkozó statisztikában is élen végezhet az újdonság. Addig is, kíváncsian várjuk a további híreket a svéd hyperautóról.
Tovább »

BMW M4 Coupé

2013.12.12 18:09

A rövidesen a szalonokba érkező BMW M4-es kupé modelljéről új adatok láttak napvilágot. A kíváncsiskodók számára íme a válasz. Immár bizonyos, hogy az M divízió új generációja, sem fogja nélkülözni a sportos vérvonalat. A bajorok teljesen új fejlesztésű kettős turbófeltöltővel szerelt hathengeres erőforrása  a korábbi S65 V8 -as motor szintjén, 431 LE teljesítménnyel büszkélkedhet.   A dinamikát tovább fokozza, hogy Ezúttal ebben a szegmensben elsőként sikerült 1500 Kg alatti tömeget elérni a BMW mérnökeinek. A több mint 100 Kg -nyi diéta tovább fokozza a jármű karakterét. Az opcionálisan rendelhető M duplakuplungos  7 sebességes váltót, M servotronic kormánymű, aktív M differenciálmű, valamint  M adaptiv futómű segíti abban, hogy a sofőr és az autó egysége minden eddigi modellnél jobban ötvöződhessen.    
Tovább »

Vision Gran Turismo, az álom-Mercedes

2013.11.18 16:22

Bár a tanulmányt elsősorban azért hozták létre, hogy a Gran Turismo című Playstation-játékban legyen egy soha nem látott, bármelyik utcai modellnél érdekesebb külsejű Mercedes is, a radikális formát mégis kézzelfogható formába öntik. Igaz, egyelőre csak egy 1:1-es méretarányú makett készül az új, kaliforniai Mercedes központ megnyitójára, de valószínűleg így is ez lesz az egyetlen Gran Turismo 6 álomautó, amely nem csak virtuálisan létezik majd. Bár működő változat csak a játékban lesz, műszaki specifikációkra így is szükség van a reális modellezéshez. Abban persze nincs semmi meglepő, hogy az AMG az SLS sportkocsiéhoz hasonló tulajdonságokkal ruházta fel az amúgy is sirályszárnyas és orrmotoros modellt. Az orrába így egy 580 lóerős V8-ast képzelhetünk, a polírozott alumíniummal burkolt jármű tömege pedig 1384 képzelt kilogramm lesz – legalábbis ezekből az adatokból, és számos másikból számolja majd a szimuláció, hogy hogyan viselkedjen az álom-Mercedes a digitális aszfalton. A Vision Gran Turismo a GT6-forgalmazásának megkezdésével egy időben, 2013 december 6-án kerül majd első felhasználóihoz. Forrás és szöveg: Totalcar.hu
Tovább »