Bemutatkozik a Peugeot 308

A Peugeot mindig is elismert szereplője volt a kompakt modellek kategóriájának, bár a legendás 306 után a 307 nem ismételte meg a sikereket. A most bemutatkozott 308-nak a jelek szerint minden esélye megvan erre.

 

Lendületbe jöttek a franciák. Ismét sikerült szerződtetni néhány igen tehetséges dizájnert, és a már­ka elmúlt években kidolgozott vonalait egy újabb, szemkápráztató formába önteni. Az új 308-as minden porcikáján látszik az igényesség, az átgondoltság.

A Peugeot nem feszegeti a ka­tegória átlagos méreteit, mégis sikerült egy tágas ­utas­teret, és egy, a ­ka­tegória élmezőnyéhez tartozó, közel fél köbméteres csomagtartót belepréselni a 4,17 méteres hosszúságba.

Peugeot 308 

Az utastérben a 208-ból már megismert lenn a kormány, fenn a műszerfal megoldás köszön vissza. A kormányt ezúttal is kisebbre méretezték a szokásosnál, erősítendő a sportos karaktert, ugyanakkor a műszerfal közepére egy méretes kijelzőt faragtak, ahonnan számtalan funkció érhető el. Ezzel a megoldással száműztek egy rakás kapcsolót a műszerfalról, így az letisztult és áttekinthető.

Peugeot  308 - 2014 Red

Az új 308-as motorkínálatáról egyelőre nem sokat tudni, hiszen a hivatalos bemutatója és az értékesítés kezdete őszre várható, ugyanakkor a gyári sajtóanyag hangsúlyozza, hogy sikerült a korábbi modellhez képest 140 kilogramm tömeget megspórolni, és ez mind az autó vezethetőségében, mind a fogyasztásában és károsanyag-kibocsátásában meglátszik.

A Peugeot az új modelljének gyártását a franciaországi sochaux-i üzemre bízza, és a motorok szintén francia földön készülnek majd. 

Forrás:Totalcar.hu

Szöveg :Totalcar.hu

 

2013. május 22.