Brutális sportkocsi veterán álarcban

Egy titokzatos kelet-európai ügyfélnek készül a GWA 300 SLC. Egy igen ritka Mercedesről mintázták az SLS AMG Roadster sajátos átépítését. Az eredmény semmihez sem fogható.

 

A Gullwing America nevű tuningstúdió archaikus megjelenésű, de a legmodernebb technológiákat felhasználó járműveivel szerzett magának nevet és ügyfeleket. Utóbbiak tábora a közelmúltban egy meg nem nevezett kelet-európai üzletemberrel gyarapodott, aki teljesen egyedi járművet rendelt magának a Texasban működő cégtől.

GWA 300SLC

A régmúlt csúcskupéjához méltó alapot egy 2012-es SLS AMG Roadster adta, amelynek technikájához bölcsen nem nyúltak hozzá Arturo Alonso legényei. A különleges optika miatt azonban bizonyos részleteket módosítani kellett: így áthelyezték a kiemelkedő hátsó légterelőt, új kipufogó rendszert építettek be, a felfüggesztést szabályozható hasmagasságúra cserélték, a fényszórókat pedig LED-ekkel szerelték fel.

GWA 300SLC rear

A GWA 300 SLC egyedi tervezésű, elöl 21, hátul 22 colos felniket kapott, Continental abroncsokkal. Az SLS Roadster vázára kézzel készített alumínium karosszéria került, a vászontetőt eldobták, helyette leszerelhető keménytetőt kapott az autó, a rekonstruált hűtőmaszk fölött pedig elhelyezték a GAW megvilágított emblémáját.

GWA inside


A költségekről nem beszél a manufaktúra, mint ahogy az átadás várható dátuma sem ismert.

Forrás és képek: Vezess.hu

2013. február 15.