Fiat 500 Abarth változatban

Fiat 500, Maximumra hangolva - Abarth 695 Biposto

"Közel 200 lóerős, de úgy néz ki, mintha nem is benzin, hanem atom hajtaná. Hamarosan a szalonokban lesz.

A legcukibb kisautó is ordas fenevaddá válik, ha kezelésbe veszi egy versenyzésben jártas tuningcég. A Fiat tulajdonában lévő Abarth pont ilyen, ráadásul több évtizedes tapasztalatuk van az olasz kisautók vadításában. A Genfi Autószalonra készített 500-as azonban minden eddigi próbálkozásukon túltesz, ugyanis egy utcai használatra is alkalmas versenyautót épített.

Abarth 695

A motorháztető alatt egy 1,4 literes turbómotort találni, amelynek teljesítményét 190 lóerőre húzták fel. Hogy ez az erő a lehető legnagyobb élményt adja, minden felesleges dolgot kipakoltak az autóból, beleértve a két hátsó ülést is, helyükre titánból készült bukócső került. A súlycsökkentés jegyében váltak meg az ajtók üvegeitől is és a versenysportban is használt plexit alkalmazták egy kis elhúzható ablakkal.

A gyár szerint mindössze 5,9 másodperc kell a 100 km/órás tempó eléréséhez, ami azt jelenti, hogy egy jóval erősebb Golf GTI-t is megesz reggelire, de valószínűleg a kanyarokban sem okoz majd csalódást, az önzáró difijével és állítható keménységű futóművével."

Forrás és szöveg: Totalcar.hu