Golf GTI Koreából - Öt ajtóval is ütős a Kia Cee'd GT

Még idén piacra lép a Kia 200 lóerős kompakt ferdehátúja. Íme az első hivatalos fotó.

Miközben a Volkswagen megerősítette, hogy még tavasszal megkezdi a hetedik generációs Golf alapjaira épülő kultikus GTI variáns gyártását, a 220 (sportcsomaggal 230) lóerős német legendának hamarosan egy újabb, kevésbé patinás, de nem feltétlenül veszélytelen ellenféllel kell szembenéznie.

KIA Cee'd GT

Azt már eddig is tudtuk, hogy a háromajtós verzió mellett az ötajtós Kia Cee'd is megkapja a gyár frissen kidolgozott GT-csomagját, most viszont az első fotót is közzétették a távol-keleti márka Szlovákiában gyártandó, tüzes újdonságáról. Méhsejt-mintázatú hűtőmaszk, LED-es nappali fények, átrajzolt lökhárítók, dupla kipufogó, diffúzor és piros féknyergek: a Kia német dizájnerei nem csak kipipáltak minden tételt a GTI-listán, de ízléstelen izomkupac helyett arányos, tetszetős, élvezhető külsejű autót hoztak létre.

 

KIA Cee'd GT side

Arról persze, hogy a kocsi ne csak a szemnek legyen élvezetes, a 204 lóerős, 265 Nm nyomatékú 1,6 literes turbómotor hivatott gondoskodni; a közvetlen befecskendezéses egység (végre egy változatlan momentum) hatfokozatú váltón keresztül hajtja az első kerekeket. Az utastérről továbbra sem láthatunk képeket, így marad az ígéret: Recaro sportülések, vörös öltések, sportkormány és hasonló finomságok dobják fel a hangulatot.

 

KIA Cee'd GT details

A Genfben fellépő ikerpárból a tervek szerint a Pro Cee'd jön hamarabb a piacra: a kupé az év derekán, míg az ötajtós az év végén érkezik.

Forrás: Vezess.hu

2012. február 12.