Itt a 4-es BMW

Most már biztos, a Hármas BMW kupé változata a jövőben Négyes néven szerepel a bajor gyár kínálatában. Itt vannak az első képek az egyelőre tanulmányként létező autóról.

Új taggal bővül a BMW kínálata, az 1, 3, 5, 6, 7 és X modellek után jön a 4-es sorozat. A ma kiszivárgott képek megerősítik azt a korábban hallott pletykát, hogy a bajor márka szétbontja a Hármas sorozat kínálatát és az exkluzívabb modelleket Négyes néven kínálja a jövőben. 


 
Az itt látható 4-es Coupe concept lényegében a korábbi Hármas kupé utódja, új néven, tanulmányként. Vélhetően amikor a sorozatgyártású változat megjelenik a jövő évben, annyi változik, hogy a nevéből elmarad a concept. 

Ennek megfelelően a kabrió is Négyesként várható, míg a Hármas sorozatban szerepel majd a szedán és a kombi után az új GT. 

Nem kérdés, hogy a 4-es Coupe csodaszép, nem is a részletmegoldásai, hanem az arányai miatt. A hosszú motorháztető, a hátsó tengely felé eltolt fülke mellé a korábbinál jóval csapottabb hátsó szélvédő és csomagtartóív jár. A szériamodell vélhetően annyiban tér majd el, hogy visszafogottabb lökhárítókat és kevésbé cicomás belsőt kap. 

Egyelőre a műszaki megoldásokról nincs információnk, de nem kétséges, hogy a Hármas sorozat megoldásai szerepelnek majd a kocsiban, így 2,0 és 3,0 literes dízel- és benzinmotorok, hatfokozatú manuális, illetve nyolcfokozatú automata sebességváltóval párosítva. A hátsókerék-hajtáson túl összkerékhajtással is rendelhető lesz a kocsi. 
BMW 4
Az új 4-es Coupe concept világpremierje januárban, a Detroiti Autószalonon lehet, a szériamodellt pedig egy hónappal később a Genfi Autószalonon, vagy ősszel, Frankfurtban láthatjuk.
Forrás: Vezess.hu

2012.december 7.