Koenigsegg One:1

Már biztos, hogy jövőre érkezik az 1:1 teljesítmény tömeg aránnyal rendelkező hyperautó a Koenigesggtől.

Egy ideje már elég sok talágatás és pletyka övezte a Koenigsegg márka legújabb jövevényét. 

Mivel a múlt hétig minden jel arra mutatott, hogy a One:1 elnevezésre hallgató újdonság csak egyedüli gyártmányként kerül gyártásba, örömmel értesültünk róla, hogy már bizonyos, hogy min 5 autó legyártásra kerül 2015-ig.

Christian von Koenigsegg, a Cars UK -számára adott riportban megerősítette, hogy bár pontos dátumot nem tűztek ki a debütáláshoz, mivel a gyártás még kezdeti fázisban van az első 5példány már bizonyosan elkészül.

Koenigsegg One:1

A várakozások szerint a csúcstechnikát képviselő márka legújabb tipusa 2015-ig kerül átadásra, és hozzávetőlegesn 2 millió USD árcédulával büszkélkedhet.

Teljesítménye az e heti hivatalos specifikáció szerint 1340 LE lesz.

A menetkész tömeg, egy általános felszereltségű One:1 esetében egy teli üzemanyagtartállyal, teljesen feltöltött folyadékszintekkel, és egy 75 Kg-os sofőrrel együtt 1340 Kg-ot tesz ki.

Koenigsegg One:1  car news

Ahhoz, hogy az extrém autó sikeresen az úton is maradjon a Koenigsegg a futómű és az aerodinamika kialakításában is új célokat tűzött ki maga elé. A futóműben, és az aerodinamika javításában is aktív alkatrészek alkalmazásával együtt érik el a teljesítmény fokozását. Von Koenigsegg megerősítette, hogy  legalább 600 Kg -os leszorítóerőt generáló aerodinamikai csomagot készítettek az új autóhoz.

Úgy hisszük, a Koenigsegg mérnökei megcélozták azt, hogy új rekord sülessen a 0-400 Km/h -ra gyorsulási adatokban. Az álló helyzetből 400-ra gyorsulás esetén 20 másodperc alatti időt szeretnének kiszorítani a sportautóból..

A gyártó megszállotságát ismerve, valószínű szinte minden más szuperautóra vonatkozó statisztikában is élen végezhet az újdonság.

Addig is, kíváncsian várjuk a további híreket a svéd hyperautóról.

2014.02.09.