Közeledik.. "Durva változat a McLaren sportkocsijából"

Pályaversenyéhez kitalált tanulmányt mutat be Amerikában a McLaren. A 12C Can-Am Edition 1200 kiló mellé több mint 600 lóerőt nyújt.

Az 1986 és 1966 között létezett Can-Am sorozatot (Canadian-American Challenge Cup) a laza szabályok jellemezték. Bármilyen hengerűrtartalmú motor engedélyezett volt, lehetett bevetni turbót és kompresszort is, miközben gyakorlatilag korlátlan volt az aerodinamika elemek használhatósága. A sorozatban '67-71 között mindannyiszor a McLaren nyerte a bajnoki címet az alapító Bruce McLaren és Denny Hulme versenyzése nyomán. 

McLaren 
Ahogy az akkori autók, úgy a 12C Can-Am Editon is a McLaren narancs színben pompázik, amelyhez szatén fekete kiegészítést választottak a tervezők. A MP4-12 C utcai modellhez hasonlóan szénszálas központi cella köré épül a tanulmány, de itt a karosszérián is számos elem készült karbonból. Új orrspoiler, hátsó szárny, diffúzor stb kerül a kocsira. 
 
 Mc Laren Can-Am
A Forma-1-es tudás felhasználásával kialakított új elemek hatására 30 százalékkal nagyobb leszorítóerő jelentkezik, mint az utcai autónál. Ugyanakkor az Can-Am tömege csupán 1200 kiló nagyjából 200 kilóval könnyebb így.  
 
 
 
 
Motorteljesítményben is sokat nyújt az új gép, a 3,8 literes duplaturbós V8-as, a módosított vezérlés és hűtés nyomán 630 lóerős.
Az extra teljesítmény nagyteljesítményű Akebono fékrendszer tartja kordában.  
 
 
Mc Laren Can-Am
Ahogy a külső, úgy az utastér is teljesen kész. A minimalista belsőben versenyülések, hatpontos övek, bukócső óvja a versenyzőket, a kormány a Forma-1-es autókat idézi, de a műszerfal és a kapcsolótábla is high-tech. 
Forrás: Vezess.hu
Képek: Conceptcarz.com
 
 

2012. november 25.