Tippek

Tanácsok tartós bérlet, vagy lízing szerződéskötést tervezőknek

Mielőtt elkötelezné magát egy flottakezelő mellett, kérje személyre szabott ajánlatunkat!  így egyszerre értékes időt, energiát, és megfelelően kiválasztott kondícióval akár többszázerer forintot takaríthat meg.

 1. Kérjen szakértő segítséget

  Mivel a tartós bérlet és a parkkezelés átfogó ismereteket igénylő terület, sok műszaki és adminisztratív kérdéssel, egyszerűbb,gyorsabb és jóval kifizetődőbb, ha tartós bérletben tapasztalt szakértők segítségét kéri.

  A FLOTTAKEZELÉSI konzultáció a Leasing Market regisztrált ügyfeleinek díjmentes.

 2. Állítsa fel a járműigényben a főbb szempontokat

  A bérelni kívánt járművet a felhasználási szempontok alapján, gondos körültekintéssel, és ha lehet szakértő tanácsadásának bevonásával tegye meg. A praktikus, és költség szempontok figyelembevételével sok kellemetlenpillanattól kímélheti meg kollégáit és cégét.

  Itt kifejezetten igaz, hogy a kevesebb, néha több. Vegye figyelembe pontosan milyen célra, milyen körülmények között és milyen időtartamra szeretnék az autót használni. A célszerűség és a szempontok meghatározása nem csak segít a praktikus döntésben, de költséget is megtakarít.

 3. Pontosan mérje fel a tervezett KM –igényt

  Mivel az operatív lízing költség legfontosabb elemei a karbantartás, és a gépkocsi amortizációs költsége. Így rendkívül fontos, hogy a valós igények szerint kérjenek ajánlatot.
  Nem mindegy, hogy 5 éves futamidőnél 30.000 Km/év futásteljesítménnyel számolunk vagy 45.000 KM-el. Jó tudni, hogy minél nagyobb értékű a kiválasztott gépkocsi annál nagyobb szerepe van a havidíjban a megtett éves km-futásnak! Minden esetben ellenőrizze a túlfutási és alulfutási díjakat is. A Leasing Market csak gondosan kiválasztott szolgáltató partnerekkel dolgozik, ahol minden ajánlathoz alulfutási díj is tartozik, és csak versenyképes túlfutási árak kerülnek meghatározásra.

 4. Döntsön a prioritások alapján

  A tartós bérletre kiválasztott jármű kiválasztásánál tartsa magát a korábban szakszerűen meghatározott elvárásoknál. Hatékonyabb, és célravezetőbb a fő prioritások mentén gépkocsi modellt választani. Egy több évre szóló szerződésnél eleve tanácsos, a szempontrendszerhez ragaszkodni. Kerülje az impulzív döntéseket.

 5. Több ajánlatot kérjen

  Mivel a tartós bérleti ajánlatnál, több finanszírozási és szolgáltató csomag közül választhat, így érdemes megvizsgálni, hogy miben térnek el az ajánlatok. Amennyiben nagyvállalati nevében kér ajánlatot, választhatnánk más finanszírozót, is mint akit a kereskedő ajánl.
  A Leasing Marketen keresztül egyidőben több ajánlatot ér el, ráadásul a tanácsadásunk ingyenes. Tapasztalat kollégáink az Ön igényei alapján a leghatékonyabb tartós bérleti ajánlatot választják ki Önnek.

 6. Ne legyen hiszékeny

  Nincs ingyen hitel. Ha 0% a THM akkor a hitelezés költsége (azaz a kamat) az autó vagy a szolgáltatás árába épül be.

  A legtöbb tartós bérleti szolgáltató kínál még 0%-os önerővel, illetve kezdő bérleti díjjal ajánlatot, azonban kifejezetten a refinanszírozó minősítsátől függ, hogy valóban jóvá is hagyják azt.

  A hazai bankrendszer a jelenlegi változó helyzetében kifejezetten kerüli a 0 %-os ajánlatokat, ráadásul a kezdő bérleti díj Önnek kedvez - mivel máris bérleti díjnak számít, és az Áfa tartalma is rögtön visszaigényelhető. Így ajánlott a kezdő díj mellett döntenie, főleg, ha évvégi beruházásról van szó és cégének költségre lenne szüksége.

 7. Ha devizában finanszíroz, készüljön fel a díjváltozásra

  A deviza alapú finanszírozásnak alacsonyabb a kamata, ezáltal a havi törlesztő részlete is, de mindig nagyobb a kockázata. Ha változik a forint árfolyama az adott devizához képest, akkor megnő a törlesztőrészlet. Ezért ha deviza alapú hitel, vagy lízingszerződést kötünk, úgy válasszunk autót, önrészt és futamidőt, hogy legalább 10-15% tartalékunk legyen még egy esetleges havi törlesztőrészlet változásra felkészülve.

 8. Fix költségek esetén is lehet váratlan díj

  A havi törlesztés nem csak deviza finanszírozás esetében változhat, általában a forint alapú hitel és lízingszerződések is változókamatozásúak. A szerződés tartalmazza a kamatváltoztatás lehetséges okait. Még forint alapú tartós bérleti szerződésben is szerepelhet változás az inflációkövetéssel összhangban.
  Az autó havi költségeinek csak egy része a lízingdíj, emellett a kötelező és casco biztosítás, a benzin, a szervíz és gumicsere költségei legalább még egyszer ennyi pénzbe kerülnek havonta. Az operatív lízing ajánlatnál lényegesen jobban előrekalkulálható a költség.

 9. Válasszon körültekintően biztosítást.

  Ne felejtse el, ha nem kötünk casco-t az autóra, és ellopják, vagy a mi hibánkból totálkáros lesz, hiába nincs autónk, a hátralévő teljes tartozást akkor is ki kell fizetnünk.

  Tartós bérlet esetén a Casco biztosítást a szolgáltató kínálja, de Ön megválaszthatja az önrész mértékét. Javasoljuk döntsön körültekintően.  Érdeklődjön a GAP (Vételár) biztosítási lehetőségekről, így hosszú távon is biztonságban lehet egy esetleges idő előtti szerződéslezárásnál. 

 10. Az ajánlat véglegesítését követően ajánlott még egyszer átfutni a rendelésre váró gépjármű specifikációját. A legtöbb mai tipusnál ugyanis az utólagos beépítések nem lehetségesek, vagy csak többszörös áron megoldhatóak utólag. Prémium márkák (Mercedes-Benz, Audi, BMW, VW) esetében mindíg kérje ki szakértő vagy márkakereskedő véleményét. Ne feledje, sokszor egy-egy extra megléte javíthatja a gépkocsi másodlagos értékesítését is. Kis odafigyeléssel itt nagy bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat! Kiemelten érdemes újra átgondolni az elektromos tükörbehajtás, a gyári Bluetooth-os kihangosító, a tolatóradar, vagy az ülésfűtés opciók rendelését.

 11. Vizsgálja meg az ajánlatok részleteit

  Cégünk is több ajánlatot biztosít Ügyfeleinek, de a mi szolgáltatóink is eltérő kondíciókat kínálhatnak. Az ördög sokszor itt is a részletekben rejlik.

  Amire érdemes figyelni: a karbantartási kalkulációban foglalt főbb szervizdíjak és leírásuk.

  Milyen maradványérték elszámolás van a szerződésben?

  Van -e vevőkijelölési joga a bérelt gépkocsi használat utánni értékesítésénél?

  Milyen Hozom-viszem szolgáltatásnál mennyi napot bérelhet a szolgáltatási felár ellenében?

  Mikor jár díjmentesen bérautó?

  Milyen módon történik meg a szerződés idő előtti lezárása?

  Milyen esetleges kötbérek, túlfutási díjak vannak?

  Milyen módon kerülnek elszámolásra a gépkocsi sérülései, szerződés zárás esetén?